A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,4, a francia CAC-40 0,8, az angol FTSE-100 0,6 százalékos csökkenést mutat. A görögök ma átalakítják a jelenlegi kormányukat, majd bizalmi szavazást kér az új kormányra a görög miniszterelnök, George Papandreou. Ezek kimenetele is heves elmozdulásokat hozhat.

A tegnapi naphoz hasonlóan a mai délután során is számos makroadat borzolhatja majd fel a kedélyeket Amerikából: 14:30-kor jön a szokásos heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma mellett az újonnan kiadott építési engedélyek és megkezdett építkezések számának a májusi statisztikája. 16 órakor pedig a júniusi Philadelphiai Fed index lehet a mérvadó.

A vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy a Carrefour 2,3 százalékot esett azok után, hogy a UBS semlegesről eladásra minősítette le a társaság részvényeit. A Porsche háza táján azonban egy kedvező hír érkezett, mivel a Deutsche Bank tartásról vételre minősítette fel az ajánlását. E hírnek is köszönhetően 1,3 százalékos emelkedésben állnak a társaság részvényei.

A Stoxx szektorindexei közül a görög problémák közepette nem meglepő módon a bankszektor sem teljesít jól. E szektor képviselői közül a Societe General 3,5, a Credit Agricole 2,6, a BNP Paribas 2,2 százalékos esésben áll. A kisebb félelmet ma az építőipar viseli a legjobban.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!