Nyomás alatt Ázsia

Az európai adósságválság körüli félelmek továbbra is komoly nyomás alatt tartják a világ részvénypiacait, így az ázsiai részvénypiacok zöme a negatív tartományban zárta a csütörtöki kereskedést. A japán piac ma zárva tartott, a növekvő pesszimizmus miatt az európai határidők 2,5 százalékos esést áraznak.
portfolio.hu, 2011. november 3. csütörtök, 08:39
Fotó: Napi.hu

Az irányadó távol-keleti indexek közül az ausztrál S&P ASX 200 0,3, a dél-koreai Kospi 1,5, a hongkongi Hang Seng 2,8 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot emelkedett.

A mai pesszimista hangulatot továbbra is az európai adósságválság körüli negatív hírek fűtik. A ma reggeli borús légkört főként annak köszönhetjük, hogy a nemzetközi szervezetek a görög népszavazásig elhalasztják az országnak adandó következő hitelrészletet, mely nélkül gyorsan csődbe kerülhetne az ország.

Az egyes szektorokat nézve a bankok, a biztosítók mutatták szokás szerint a legnagyobb lejtmenetet Ázsiában. Az egyedi részvények közül azonban jól ment a Lenovonak, miután a negyedéves gyorsjelentése meghaladta az előzetes elemzői várakozásokat. A társaság papírjai 2 százalékkal kerültek feljebb a hongkongi kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK