Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

10 órakor jött egy fontos német makroadat, mely szerint továbbra is romlik a gazdasági hangulat Németországban. Az Ifo Intézet gazdasági hangulat indexének értéke 107,5 pontról 106,4 pontra csökkent, ami különösebb meglepetést nem okozott, hiszen az elemzői konszenzus 106,3 pont. A nap további részében a General Electric 12:30-as gyorsjelentésére és az EU-csúcs felől érkező hírekre figyelhetnek a piaci szereplők. Az EU-csúcs közelsége miatt várhatóan a vevők kivárnak a parkettre lépéssel, így érdemben nem oldódhat a nyomás.

Az irányadó nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,4, a francia CAC-40 0,9, a tegnap keveset eső angol FTSE-100 0,2 százalékos emelkedést mutat egy minimális fellélegzés hatására. A félelmek azonban láthatóan nem oldódnak.

A vállalati hírek közül kiemelhető, hogy bár az átlagos Brent árfolyam csökkent, az OMV szénhidrogén kitermelése hosszú idő után először ismét emelkedett a harmadik negyedévben, derül ki a társaság gyorsjelentését megelőző számaiból (trading statement). Az upstream szegmens javuló teljesítményét a csökkenő kutatási költségek is segíthették a negyedévben, és ezúttal a downstream is tudott valamelyest szépíteni. Technikailag az 50 napos mozgóátlag megtartása esetén adott lenne a tér az olajpapír további emelkedése előtt. Az OMV jelenleg 1,2 százalékos emelkedésben áll.

A tegnapi jelentős zuhanás után pattant az európai bankszektor, mely képviselői közül az Unicredit 5,9, a BNP Paribas 4,9, a Commerzbank 4,3 százalékos emelkedésben áll. A piaci szereplők láthatóan ebben a szektorben reagálnak a legérzékenyebben a közeli EU-csúccsal kapcsolatos pletykákra.

A Safran papírjai 6,1 százalékkal kerültek lejjebb a párizsi kereskedésben annak ellenére, hogy a negyedévben növelte az árbevételét és megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!