A vezető papírok közül a reggeli 324-es euró/forint keresztárfolyam árnyékában még 2890 forintig leszúró OTP a zárás felkötésének folytán végül 2975 forinton búcsúzott, ám még ez is csaknem 2 százalékos leértékelődést takart.

A nyitást követően 15 900 forintra beöntött Mol a kereskedés végére 1,8 százalékos mínuszra dolgozta le hátrányát, így 16 500 forinton születtek részvényeire az utolsó kötések.

A Telekomnak viszont nem sikerült a hajrázás, papírjai 2,4 százalékkal gyengülve napi mélypontjukon, 480 forinton búcsúztak. Ebben szerepet játszhatott az államkötvények másodpiacán tapasztalható hozamemelkedés is, amely nem túl kedvező az osztalékpapír szempontjából.

A szerdán még acélos oldalát mutató Richterből csütörtökre már kifogyott a szufla, részvényei 2,1 százalékkal lejjebb kerülve 35 500 forinton állapodtak meg. Szektortársa, az Egis viszont még ennél is jócskán lendületesebben, 5,1 százalékot esve 16 320 forintra rontott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!