Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forgalom pénteken nem volt jelentős a devizapiacon, nemigen volt tapasztalható érdeklődés.

Az euró a dollárral és a frankkal szemben is veszített erejéből; délután egy euróért 1,4160 dollárt és 1,1860 frankot kértek a devizapiacon.

Mindez a forintot is megviselte; a magyar deviza szűk sávban kettős kereszthatás szorításában gyengült a frankkal szemben is - mondta el Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Egy euróért 269,80, egy frankért 227,40, egy dollárért pedig 190,40 forintot kértek délután négy óra után a valutapiacon. A frank árfolyama a csütörtök esti 224 forintos szintekről emelkedett ismét a történelmi rekordot jelentő magasságokba.

A következő napokban továbbra is a Görögországgal és az eurózóna jövőjével kapcsolatos hírek határozhatják meg elsősorban a piac hangulatát, de a tengerentúli piacokra is érdemes lesz figyelni.

Stagnáltak, illetve csak minimálisan változtak a referenciahozamok a bankközi állampapírpiacon.

A rövid oldalon csak a hathónapos benchmark változott - 3 bázisponttal nőtt. A hosszú oldalon a hároméves lejárat esetében nem változott, egyébként 3-6 bázisponttal csökkent a hozam. A referenciaátlag így 5,85 és 7,41 százalék között szóródik - derült ki az ÁKK tájékoztatásából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!