Lankadt volt a hangulat Amerikában

Vegyesen zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2019. április 4. csütörtök, 23:26
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 166,5 ponttal, 0,64 százalékkal, 26 384,63 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 6,01 ponttal, 0,21 százalékkal nőtt, és 2879,41 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 3,77 ponttal, 0,05 százalékkal csökkent, és 7891,78 ponton zárt.

A befektetők kockázatvállalási hajlandósága mérsékelt, várják az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások további fejleményeit.

A nap egyik vesztese a Tesla elektromosautó-gyártó részvénye volt mintegy 8,3 százalékos mínusszal, miután a vállalat első negyedéves eladásai csalódást okoztak a befektetők számára. A Tesla eladásai az első negyedévben 31 százalékkal csökkentek a tavalyi utolsó negyedévhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK