Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,4, a francia CAC-40 0,3%-os mínuszban áll, miközben az angol FTSE-100 0,2%-os emelkedést mutat.

Kiemelkedő makroadat ma nem érkezik Európából és Amerikából sem, így a befektetők továbbra is a görög hírekre koncentrálhatnak.

A vállalati hírek közül ma kiemelkedik az Akzo Nobel profit warningja, melyben a társaság menedzsmentje az emelkedő költségek miatt nyomás alá kerülő profit marzsok miatt (továbbá az egyes térségekben megfigyelhető gyenge kereslet) csökkentette az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait. A társaság részvényei jelenleg 7,5%-os esésben állnak.

A brit bányatársaságoknak közül a Vedanta 0,7, az Antofagasta 0,3%-os emelkedést mutat annak is köszönhetően, hogy a HSBC semlegesről felülsúlyozásra minősítette fel a társaságok papírjait.

A Stoxx szektorindexei közül a Akzo rossz szereplése lehúzza a vegyipart, míg a sor élén ma a médiacégek haladnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!