• A Dow Jones Industrial Average 418 ponttal, azaz 1,3 százalékal emelkedett.
  • Az S&P 500 1,2 százalékos,
  • míg a Nasdaq 0,9 százalékos pluszban állt meg.

A befektetők a héten az olyan technológiai óriások eredményeit figyelik, mint az Apple, az Alphabet (a Google anyacége), az Amazon és a Microsoft, mivel az eredményszezon folytatódik. A Wall Street további inflációs adatokra is figyel majd.

A 10 éves kincstárjegy hozama hétfőn magasabbra emelkedett, ledolgozva ezzel korábbi csökkenését, ami inkább abba az irányba mutat, hogy a tőke a kötvénypiacok felé mozdulhat a tőzsdékről. Legutóbb körülbelül 1 bázisponttal 4,225 százalékon kereskedtek a menedékbefektetésnek számító 10 éves papírokkal. A 2 éves hozam viszont szinte stagnálva, 4,494 százalékon állt záráskor – írja a CNBC.

A mozgások a részvények újabb volatilis hete után következnek, mivel a harmadik negyedéves eredményszezon felpörög. A főbb átlagok június óta a legnagyobb heti nyereséget érték el, a Dow 4,9 százalékkal emelkedett. Az S&P 500 és a Nasdaq 4,7 százalékos, illetve 5,2 százalékos pluszban áll. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!