Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tegnapi heves emelkedés utáni természetes korrekció mellett a kezdeti bizonytalanságot segíti egy kedvezőtlen eurozónás makroadat, mely szerint októberben 28 hónapja nem látott mélységbe, 46,5 pontra került (szeptember 49,1 pont) a kompozit beszerzési menedzser index, miközben az előzetes várakozások 47,2 pontra estek. A Markit vezető közgazdásza, Chris Williamson szerint ez arra utal, hogy az eurozóna nagy valószínűséggel a GDP visszaesésével számolhat a negyedik negyedévben.

A vállalati hírek közül kiemelhető, hogy közel 700 millió eurós veszteséget szenvedett el a harmadik negyedévben a német Commerzbank, az érték magasabb lett, mint amire az elemzők számítottak. Az eddig eltelt 9 hónap eredménye alapján a menedzsment már nem tartja tarthatónak a korábban meghatározott célokat, a 2012-re tervezett 4 milliárd eurós adózás előtti eredmény nem reális. A papírok 2,6 százalékos esésben állnak.

Kedvezőtlen vállalati hír továbbá, hogy a francia Alcatel-Lucent csökkentette az egész évre vonatkozó operatív profit marzsát, mely kedvezőtlen hírre jelenleg 9,5 százalékos szakadást mutat a papír. A menedzsment bejelentése szerint az egész éves operatív marzs 4 százalékos lehet a korábbi 5 százalékkal szemben. További kedvezőtlen hír, hogy a harmadik negyedév során a vállalat árbevétele nagyobb mértékben (-6,8 százalék) esett vissza, mint amire az elemzők előzetesen számítottak (4 milliárd helyett 3,8 milliárd lett az árbevétel).

A Stoxx szektorindexei vegyes mozgást mutatnak, az élen az alapanyagszektor, az építőipari társaságok és bankok haladnak, míg a sor végén ma az autógyártók kullognak a tegnapi erősödést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!