Nyugalom költözött a forintpiacra

A pozitív hangulathoz a kormányzati kommunikáció változása is hozzájárult, jelenleg 283,50 forint egy euró, a svájci frankért pedig 218,35 forintot kérnek a bankközin.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 10:34
Fotó:

Folytatódik péntek délelőtt a pozitív befektetői hangulat és ebből adódóan a forint erősödése, jelenleg 283,50 forintot kérnek egy euróért a bankközi kereskedésen, ami nagyjából a legerősebb szintet jelenti a délelőtt folyamán - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

Abban viszont továbbra sincs változás, hogy hangulatvezérelt a forint piaca. A forint minimálisan túlteljesíti a régiós devizákat, ami annak fényében érthető, hogy korábban heteken keresztül alulteljesítette azok mozgását.

Az euró/dollár keresztárfolyam 1,2735-re pattant fel, ami az euró fél centes erősődését jelenti, a svájci frank pedig 1,30-as szintig gyengült az euróval szemben. E

zek mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy kis nyugalom költözzön a piacokra - fogalmazott Ruzsonyi. Egy svájci frankért jelenleg 218,35, egy amerikai dollárért 222,60, 100 japán jenért pedig 265,20 forintot kérnek a bankközin.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy átlendült erre a pozitív hangulatra a forintpiac, amit segíthet - bár nyilvánvalóan nem egyedüli okként - a kormányzati kommunikáció megváltozása is. Ruzsonyi szerint lehet még kis tere a forint erősödésének, technikai támasz a 282,50 és 283,00 közötti euróhoz viszonyított árfolyamszint környékén adódhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.10 10:57

Mondjuk, ha a Matolcsy - Varga páros rászánna egy pár órát, hogy elbeszélgessen a Bloomber újságirójával (Simon Zoli) a kormány jövő évi terveiről és végre helyretennék a KORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓT ( már elkezdték) akkor mondjuk nem a legkockázatosabb, hanem a legkevésbé kockázaots EU országnak kezdenék a befektetők hazánkat látni... (nálunk lesz a legkeményebb költségvetési szigor stb...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html