Az euró reggel 286 forintos szintről indult, de délelőtt 285,40-ig korrigált. Ruzsonyi azonban úgy vélte, hogy péntek késő délutánra az euró/forint árfolyama 285 alá nem megy.


Az euró/dollár devizapár egy fontos technikai szintet tört át 1,2415 körül a csütörtöki rossz amerikai makroadatok és a W-alakú fellendüléstől való félelem miatt, ami dolláreladást hozott - mondta Ruzsonyi. A szint áttörése után a kurzus egészen 1,2530-ig elment. A dollárt délelőtt 228,30 forinton jegyezték, 1,2494-es euróárfolyam mellett.


Az euró/svájci frank árfolyamában is némi korrekció figyelhető meg az előző napi 1,3265-ös késő délutáni szint után. A délelőtti kereskedelemben egy euró 1,3285 frank körül mozgott.

A jen szintén korrigált, miután héthavi csúcsra emelkedett a dollárral szemben csütörtökön az újabb világgazdasági visszaesés körüli aggodalmak miatt. Száz japán jent 259,50 forinton jegyeztek pénteken délelőtt.

Egy angol fontért 346,40 forintot adtak.

A régiós devizák együtt mozogtak és valamelyest erősödtek az európai devizával szemben, az eurót 4,14 zlotyn, 4,3055 román lejen és 25,69 cseh koronán jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!