Az európai börzéken a Bank of England és az ECB papírforma szerinti kamattartása nem zavart sok vizet, sokkal inkább meghatározónak bizonyult az árupiaci jegyzések emelkedése. A bányaipari társaságok részvényeit a fémár-rally, valamint az Alcoa váratlan nyereségről beszámoló gyorsjelentése drágította. Az Indiára fokuszáló Vendanta Resources bányacég is jó hírrel rukkolt elő, közölte ugyanis, hogy a második negyedévben közel 16 százalékkal növelte cink-, illetve bő 27 százalékkal vasérc-kitermelését.

A 71 dollár fölé kúszó olajár az energiaszektor papírjait drágította, de a nyertesek közé iratkozott fel több brit bankrészvény is. A Royal Bank of Scotland (RBS) a kivételekhez tartzozott, miután az HSBC közölte, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat az állami pénzből megmentett RBS még meglévő ázsiai részlegeinek megvásárlásáról. A BT Group ázsiójának az Exane BNP Paribas felminősítése tett jót, a Daimler részvényeit pedig az hajtotta feljebb, hogy a világ legnagyobb teherautógyártója közölte, az amerikai piac elérhette a gödör alját és még a jelenlegi eladások mellett is nyereséget érhet el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!