Nyugati hangulat a BÉT-en

A BUX 183,21 pontos, 1,13 százalékos emelkedéssel, 16 382,70 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
MTI-Eco, 2014. december 19. péntek, 19:02
Fotó: Napi.hu

Német Sándor, a Buda-Cash kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: az év vége felé alapvetően pozitív a hangulat a kinti piacokon. Magyarországon a Richterrel és az OTP-vel kapcsolatban az orosz kitettség miatti esés korrekciója történik most, amit a nyugati tőzsdei hangulat is támogat - tette hozzá.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint az egész héten jellemző volt, hogy a negatív nemzetközi hullámokra felkapaszkodott a BUX, a pozitívra már kevésbé. A Mol és a Magyar Telekom tudott érdemben erősödni a hét második felében, a Richter és az OTP immunis maradt a külföldi részvényindexek erősödésére.

Hozzátette: pénteken közepes-alacsony forgalom mellett egyszázalékos pluszban tudott zárni a BUX, igazodva a vezető német és amerikai indexekhez. Az OTP és a Richter továbbra is eladói nyomás alatt van, ahonnan nem igazán tudott felállni.

A Mol 250 forinttal, 2,23 százalékkal 11 480 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,35 százalékkal 3755 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,59 százalékkal 339 forintra csökkent, forgalma 930,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 31 forinttal, 0,92 százalékkal 3401 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK