Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A 12 hónapos diszkontkincstárjegyek tegnapi aukcióján évi 10,40 százalék lett az átlaghozam, ami ugyan jóval magasabb az előző heti értéknél, de csak 5 bázisponttal több, mint a szerdai egyéves referenciahozam. A túljegyzés közepes volt, az Államadósság Kezelő Központ 34 milliárd forintnyi ajánlatból az előre tervezett 22 milliárd forintnyit fogadta el. Az aukció után a másodpiaci ajánlatok átlagát mutató referenciahozam egyébként 3 bázisponttal nőtt. A többi futamidőnél sem volt nagyobb mozgás, a referenciahozamok 0-4 bázisponttal mozdultak el, a hosszabb futamidőknél lefelé. A külföldiek kezében lévő állampapír-állomány három nap alatt, július 17-ére 1003,7 milliárd forintról 979,8 milliárd forintra esett vissza. A bankközi forintpiacon az overnight kamatok az előző napi 9,75-10 százalékról zárásig 9,30-9,50 százalékra csökkentek, megközelítve a 9,25 százalékos jegybanki repó szintjét. Tomnext ajánlatok 9,25-9,75 százalékon hangzottak el, a hosszabb lejáratokon szintén kissé csökkentek a kamatok. A Budapesti Árutőzsde devizapiacán a dollár minden határidőre 2-3 forinttal esett, a tőzsdenap forgalmának zömét az egyhetes lejáratra kötött 3000 kontraktus adta. Az eurónál alig volt mozgás, csak a december elszámolóára esett számottevő mértékben, 85 fillérrel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!