Az euróval szemben minimálisan gyengültünk, egyes piaci vélemények szerint többek közt Matolcsy György múlt héten adott első jegybankelnöki interjúja miatt, ám Kolba szerint mindössze annyi történt, hogy a forint hétfőn túl közel került a 300-as árfolyamhoz, így pedig "nyilvánvaló volt, hogy a piac megnézi át tudja-e törni ezt a szintet."

Ennek megfelelően délután fél ötkor egy euró 299,6, egy font 350,6, egy dollár 229,9, egy svájci frank 245,6, míg a japán jen 2,3159 forintot ért. Nagy változásra kedden sem számít a szakember, mint mondta a várható, 25 bázispontos kamatcsökkentést már beárazta a piac, amennyiben azonban mégis más döntés születik, úgy gyengüléssel reagálhatunk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!