Nyugodt a bankközi

Egy délelőtti enyhe erősödéstől eltekintve béke van a bankközi devizapiacon, semmi sem borzolja a kedélyeket, illetve az árfolyamokat.
Molnár Csaba, 2003. március 13. csütörtök, 10:55
Fotó:

A nyitáskori 245,20 forint/euró árfolyam - ami 11,15 százalékos eltérés a centrumtól az erős oldal felé - délelőtt 244,90-ig gyengült - ez 11,30 százalék -, majd a magyar fizetőeszköz jegyzése visszament 11,20 százalékra. Az ING Bank üzletkötője szerint az erősödés oka az euró éjjeli gyengülése a dollárral szemben, illetve a zloty izmosodása. A lengyel deviza emelkedése azonban ma már várhatóan nem folytatódik a tegnapi ütemben, így feltehetően nem haladja meg a szerdai szintet, így a forint erősödését sem támogatja szignifikánsan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK