BUX
38667

Nyugodt hangulatban erősödött a forint

Hétfőn viszonylag nyugodt kereskedésben enyhén erősödött a forint minden fontosabb devizával szemben. Az eurót 274,50 forinton jegyezték, szemben a délelőtti 276 forint körüli szinttel.

NAPI, 2011. január 17. hétfő, 17:09

A hét egészét tekintve Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője 273,50 és 277 közötti árfolyamot vár. A szakember szerint az euró/forint esetében árfolyammozgató hatása legfeljebb kamatdöntési várakozásokkal kapcsolatos híreknek lehetnek. A régióban a magyar deviza volt a legjobban teljesítő az euróval szemben.

A csendes kerekedés a hét első napján annak volt köszönhető, hogy az Egyesült Államokban ünnepnap miatt zárva tartottak a piacok. Európában az Ecofin ülése emelhető ki, de az itt születő döntést illetően nem türelmetlenek a piacok - mondta Karsai, aki szerint a sorsdöntők inkább az adósságválsággal küzdő országok idei első állampapír-aukciói voltak. Ezek sikerességének tudható be, hogy viszonylagos nyugalom van a piacokon és az euró/dollár árfolyama 1,33 körüli szinteken mozog.

A héten nemzetközi viszonylatban a keddi Barack Obama - Hu Csin-tao találkozó, illetve a Goldman Sachs és az Apple gyorsjelentése lehet hangulatbefolyásoló tényező - mondta Karsai.

A dollárt hétfő délután 206,50 forinton jegyezték, 1,3295 dolláros euróárfolyam mellett.

A svájci frank/forint kurzusa a délelőtti 215,15 forint után 214,10 forint volt délután 5 óra körül.