A nap folyamán a bankrészvények vegyesen alakultak, a nyersanyag- és az olajipariak, illetve a gyógyszeripariak a keddivel ellenkező irányban haladtak: az előbbiek drágultak, az utóbbiak estek.

A Stoxx Europe 600 index 0,6 százalékkal hét napos csúcsára emelkedett a vállalati egyesülések és akvizíciók körül kialakult pletykák illetve a görög pénzügyi problémák megoldásával kapcsolatban erősödő optimizmus miatt.

Az ICAP Plc, a világ legnagyobb bankok közötti tranzakcióját bonyolító brókercégének részvényárfolyama egy havi csúcsára ugrott, amint versenytársa, a Tullett Prebon Plc bejelentette, hogy akvizíciós tárgyalások folynak a két cég között.

Az görög ASR index 2,6 százalékkal emelkedett, amint az Alpha Bank, az ország harmadik legnagyobb hitelezőjének részvényei 6,2, az ország második legnagyobb hitelintézetének, az EFG Eurobank Egasiasnak az árfolyama pedig 4,9 százalékkal drágult. Mindez azután történt, hogy a volt Európai Bizottság elnöke, Romano Prodi kijelentette: a görögök a pénzügyi válságuk legrosszabján már túlvannak. Továbbá úgy vélte, hogy nincs ok azt feltételezni, hogy az eurózóna összeomlana, vagy Görögország jelentősebb negatív hatást gyakorolna rá.

A nemzeti benchmark indexek mind a 18 nyugat-európai országban - Írországot kivéve - emelkedtek. A londoni FTSE-100 záráskor 0,68 százalékkal, a frankfurti a DAX-30 és a párizsi CAC-40 pedig egyaránt 0,86 százalékkal volt a keddi záróértéke fölött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!