Nyugodt nap volt Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,6 százalékos emelkedéssel 19 072 pontra erősödött hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,0 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama emelkedett a pénteki záráshoz képest.
MTI, 2014. június 23. hétfő, 19:22
Fotó: Napi.hu

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint a magyar piacon csendes nap volt, rendkívül alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, az index 0,6 százalékkal mozdult el. Csak a Richter és a Magyar Telekom árfolyama változott nagyobb mértékben, 1,7, illetve 0,9 százalékkal. A gyógyszerpapírral viszonylag jó forgalom mellett kereskedtek. Sőre Balázs megjegyezte, elképzelhető, hogy a Richter a következő napokban komolyabban el tud indulni a majdnem két hónapos erőgyűjtés után. A Magyar Telekom 340 forintos záróáránál volt magasabban is nap közben.

A Mol 0,2 százalékkal 12 930 forintra erősödött, 577,2 millió forintos forgalomban. Az OTP 0,2 százalékkal 4520 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékkal 340 forintra emelkedett, forgalma 419,0 millió forint volt. A Richter 1,7 százalékkal 4248 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK