Nyugodt vizeken a forint

Nincs nagy mozgás az árfolyamban, a szakértő nem is vár nagy kilengéseket.
NAPI, 2013. június 5. szerda, 11:01

Egyelőre semmi sem történik, és bár volt egy-két bankközi tétel, az ügyfelektől nem jött egyetlen kérés sem - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. Szerinte a szerda reggeli vártnál jobb kiskereskedelmi adat sem volt hatással az árfolyamra, az elmúlt napok inkább a pozíciórendezgetéssel teltek.

Ennek megfelelően nagyjából beállt az árfolyam, így az euróval szemben várhatóan megmarad a forint a 292 és 295 közötti sávban - fogalmazott a szakember, aki szerint minimális mozgást az euró-dollár árfolyamváltozása hozhat, ám a múlt hetén jellemző 6-7 forintos kilengésekre már nem számít.

Délelőtt 11 órakor egy euró 293,6, egy dollár 224,7, egy font 345,1, egy svájci frank 236,9, míg a japán jen 2,2495 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK