A mai makro vonatkozású hírek közül kiemelkedik a Fed 18:30-as kamatdöntése, melytől nem változatlanul a 0-0,25 százalékos alapkamat tartását várják a befektetők. Érdekesebbnek ígérkezik viszont Bernanke döntés utáni beszéde este 8 órát követően.

A vezető indexek közül a német DAX 0,1 százalékos emelkedést mutat, miközben a francia CAC-40 0,2, az angol FTSE-100 0,1 százalékkal került lejjebb.

A mai vállalati hírek közül kiemelhető, hogy ma reggel percek alatt több mint 10 százalékot zuhant a Philips árfolyama miután a társaság közölte, hogy a vártnál rosszabbul alakul a kereslet világítástechnikai és fogyasztási divíziójában. A cég közölte, hogy a bevételek növekedés a vártnál gyengébb, míg a profit margin nyomás alá került. A társaság részvényei jelenleg 11,2 százalékos zuhanásban állnak.

A német kereskedésben a Merck KGaA 1,5 százalékot esett azok után, hogy a vállalat bejelentette, hogy a későbbiek során már sehol sem szeretné benyújtani elfogadásra a cladribine nevű gyógyszerét, mely bevezetését már az amerikai és az európai hatóságok is elutasították. Technikailag a papír fontos támasza 72 euróhoz köthető.

A Stoxx szektorindexei közül az autó- és vegyipar húzza az igát a sor elején, míg a sor végén ma fogyasztási javak és a kiskereskedelmi szektor halad. Az előbbi rossz teljesítményére a Philips rossz szereplése nyomja rá a bélyegét.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!