Mindenki az Obama-csomagra figyel, illetve arra a hírre, hogy az orosz bankok átütemezést kérnek néhány aktuálisan lejáró hitelükre - mondta Péter János a KBC üzletkötője. Ha esetleg ennek kapcsán újra felsejlik egy orosz válság rémképe, az a régiónak nem fog jót tenni - tette hozzá. Eddig a hír arra volt elég, hogy az eurót jelentősen gyengítette a dollárhoz képest.
Ezt leszámítva nincs határozott irány a tőzsdén, az üzletkötő alacsony forgalomra, enyhén mozgó árakra számít -  hacsak nem értékelik túl a külföldi befektetők az orosz bejelentést.
A magyar részvények ármozgását tekintve az alaphangot ma az amerikai határidős indexek adják meg. Egyedül a Magyar Telekommal kapcsolatban érkezett egy "tartás" ajánlás, valamint az Egis gyorsjelentése ébreszthet kereskedési vágyat a szereplőkben. A forint halványan 290 alatt áll, a svájci frankot 192 körül jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!