Az eladási hullám alól nemigen volt kivétel, amit elemzők azzal magyaráztak, hogy a csütörtökön napvilágot látott üzleti bizalmi felmérés, a tankan sem tudta a 12 ezres szint fölé lendíteni a Nikkeit. A bankszektort a Goldman Sachs tegnapi leminősítése helyezte nyomás alá, s az sem tett jót az ágazat papírjainak, hogy az UFJ Holdings egyik nagy tulajdonosa, a monacói székhelyű Sovereign Asset 5,11 százalékról 3,91-re csökkentette részesedését a hitelintézetben. A technológiai szektornak a Morgan Stanley elemzője tette be a kaput: a szakember ugyanis az Intel harmadik negyedévi forgalmával kapcsolatos kétségeinek adott hangot, s ezt sokan meg is hallották. A fentiek nyomán a csütörtökön még kilencheti magasságban tanyázó Nikkei-225 másfél százalékos veszteséggel 11721,49 ponton zárt, ami az egy héttel korábbit csak hajszálnyival múlja alul. A szélesebb merítésű Topix 1,3 százalékkal csökkent, 1 173,55 pontra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!