Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mélyrepülésbe kezdtek tegnap a Bukaresti Értéktőzsdén a bankpapírok arra a hírre, hogy a román kormány által tavaly bejelentett úgynevezett kapzsisági illetéket negyedévente kell majd befizetniük a hitelintézeteknek.

Az intézkedés az OTP Bankot is érinti ottani leányán keresztül. Az eszközarányosan 1,2 százalékosra tervezett különadó kiugróan magasnak számít régiós szinten, a magyarországi bankadónál, ami most 0,53 százalék, is jóval magasabb, és az OTP számára évente 7 milliárd forintos eredménycsökkenést eredményezhet. Az ottani leánybank valószínűleg veszteségessé válik a közteher befizetése után, mivel az eszközarányosan számított nyeresége csupán 1 százalék körül van - írta a napilap.

Hai Thanh Le Phuong, a Concorde vezető elemzője szerint az OTP-részvények fair értékét ez az intézkedés 250 forinttal csökkentené, a hitelintézet tőkemegfelelési mutatója viszont nem kerülne veszélybe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!