Off-road futóművekkel erősít a Rába

A Rába MAXS (Modular Axle System) néven több mint kétszáz különféle off-road futóműváltozatot magában foglaló termékcsaládot fejlesztett ki a Rába.
NAPI, 2009. július 28. kedd, 14:32
Fotó:

A terepjáró képességgel rendelkező tehergépjármővek számára kifejlesztett futóművek a Rába számára a járműipari visszaesés időszakában is hatékony piacépítési lehetőséget biztosíthatnak a társaság szerint.

Az alkalmazás már jelenleg is értékes referenciákkal bír: a Marmon-Herrington (USA) speciális összkerék-meghajtású jármővekben alkalmazza nagy számban a MAXS futómőcsalád tagjait.

A Rába MAXS futómőcsalád terhelhetőségét jellemzi, hogy legerősebb tagjai a statikus terhelés ötszörösének megfelelő dinamikus terhelést is képesek elviselni. Ez főként olyan alkalmazásokban jelent komoly előnyt, amelynél a maximális mozgékonyság (nehéz terepviszonyok között elérhetı legnagyobb sebesség) döntő szempont.

 

Az off-road járművek piacát a végfelhasználók és járműgyártók számtalan egyedi igénye és elvárása jellemzi. További kihívást jelent, hogy a speciális alkalmazásokat kis- és középszériában állítják elő, amelyekbe önálló futómőveket nem lehet gazdaságosan kifejleszteni. Ezért ezen a réspiacon a rugalmasságnak és a fejlesztések gyorsaságának kiemelkedı jelentısége van - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK