Ők vették meg az új magyar eurókötvényt

Az egymilliárd eurós új magyar eurókötvényből 190 befektető vásárolt, 42 százalékot német és osztrák, 18 százalékot kelet-közép-európai, 15 százalékot brit, 21 százalékot további európai és mindössze 4 százalékot amerikai befektetők vettek meg - tudta meg a Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR. A hírt a Portfolio közölte.
Domokos Erika, 2018. szeptember 28. péntek, 18:34
Fotó: Shutterstock

A befektetők körét típus szerint csoportosítva is közölte a szolgáltató, így 68 százalékot alapkezelők, 16 százalékot egyéb intézményi befektetők és jegybankok, további 14 százalékot bankok és privátbankok, valamint 2 százalékot hedge fundok és egyéb szereplők vettek meg - írta meg a Porfolio.

Az árazás úgy alakult, hogy a 7 éves papírnál a megcélzott 100 bázispontos hozamfelár 75 bázispontra szűkült, így lett végül 1,45 százalékos a papír induló hozama 1,25 százalékos kupon mellett.

A bevont forrásból az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának jelzése szerint korábban kibocsátott devizakötvényeket terveznek visszavásárolni, de egyelőre kivárnak, hogy az uniós források mikor érkeznek meg Brüsszelből.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK