A társaság - korábban Altera Nyrt. - hétfői közgyűlésén döntött a vezető testületek tagjairól, a testületek ezt követően választották meg a vezető tisztségviselőket.

Az Altera Nyrt., amelynek a részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriában jegyzik, azt követően alakult át, hogy 15,8 milliárd forintos tőkeemeléssel a társaság tulajdonába került a Wallis négytagú gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja, így a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző.

A társaság átalakulásával olyan vállalat jelent meg a BÉT-en, amely árbevétele alapján a hetedik a jegyzett cégek közötti rangsorban. Az AutoWallis kapitalizációja az elmúlt 180 napos, 787 forintos átlag részvényárfolyammal számolva közel 27 milliárd forint.

Azon dolgoznak, hogy a társaság részvényei minél hamarabb átkerüljenek a BÉT prémium kategóriájába, és részei legyenek többek között a BUX indexnek is - közölték.

A cég részvényei kedden 905 forinton zárták a kereskedést, az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 510, a legmagasabb 950 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!