Ők már nagyot szakítottak az olimpián

Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet az Adidas német sportszergyártó, amelynek új vezetője még ambiciózusabb célokat tűzött ki az idei évre és középtávra egyaránt.
Lovas-Romváry András, 2017. március 8. szerda, 13:51
Fotó: Reuters

A vállalat szerdán közölte, hogy bevételei 18 százalékkal 19,3 milliárd euróra emelkedtek 2016-ban, a rendszeres tevékenységből származó profitja pedig most először meghaladta az egymilliárd eurót. A nyereséget növelte, hogy alacsonyabb beszerzési költségek mellett magasabbak voltak az eladási árak, a forgalmat pedig erősítette a nyári olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság- írja az MTI.

A részvényesek 2 eurós osztalékra számíthatnak a tavalyi évről, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Kasper Rorsted, aki tavaly októberben igazolt át az Adidas élére a Henkeltől, rendkívül optimista az idei és a következő három évet tekintve. Az idei évre a bevételek 11-13 százalékos és a nyereség 18-20 százalékos emelkedését tűzte ki célul, így a várt nyereség 1,22 milliárd eurós szintje meghaladja az elemzők 1,13 milliárd eurós várakozását.

A vezérigazgató jelentősen emelte az Adidas 2015-2020-as stratégiai tervében kitűzött célmutatókat. Az új elképzelés értelmében változatlan árfolyammal számolva 2015 és 2020 között évente átlagosan 10-12 százalékkal emelkedhetnek a bevételek, a profit pedig 20-22 százalékkal növekedhet. A korábbi terv "magas egyszámjegyű" bevételnövekedés mellett a nyereség 15 százalékos emelkedésével számolt.

Rorsted jelezte, hogy nagy figyelmet fordítanak az e-kereskedelemre is, harmonizálják és egyszerűsítik az üzleti folyamatokat, valamint folytatják a jelentős beruházásokat a kulcsfontosságú amerikai piacon. A terv az, hogy 2020-ra négymilliárd euróra emeljék az internetes kereskedésből származó bevételeket, ami duplája az eddig tervezett 2 milliárd eurónak.

Az Adidas árfolyama újabb történelmi csúcsra emelkedett a frankfurti tőzsdén a vártnál jobb eredményeknek és előrejelzésnek köszönhetően: napi csúcsán 8,91 százalékos nyereségben, 174,05 eurós árfolyamon jegyezték

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK