A BÉT nyári közgyűlése döntött arról, hogy az új leányvállalat átveszi az oktatási feladatokat az alapítványtól.

November végén indítják az első tanfolyamukat, s az év hátralévő részére főképp egy-két napos kurzusokat terveznek. Ezek között lesz például a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni szakértő tanfolyam és a Treasury értékesítés magas fokon nevű program is - mondta Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója. (Új tag jelent meg a BÉT-en.)

Az oktatásban szakmai partnerként az MNB és a BÉT is részt vesz, s az ismereteket a legmodernebb oktatási praktikákon keresztül, interaktív módon kívánják átadni a tanulóknak, arra törekedve, hogy élménnyé váljon a tanulás - ismertette Fábián Gergely. Az oktatási programjaik a pénzügyi szektorban dolgozók teljes körét célozzák meg a felsővezetőtől a közvetítő ügynökig. Az MTI kérdésére hozzátette, hogy a tanfolyamok fizetősek, a költséget pedig a piaci árazást figyelembe véve határozták meg, a megszokottnál színvonalasabb képzések nyújtásán keresztül kívánnak versenyképesek lenni.

Martin-Hajdú György, a Közép-európai Brókerképző Alapítvány elnöke elmondta, hogy 1991-es alakulásuk után a tőzsdei szakvizsga feltételeinek a kidolgozása volt a feladatuk. Az elmúlt 25 évben 15 900-an vizsgáztak az alapítványnál, s ebből 2940-en szereztek tőzsdei szakvizsgát. A náluk szerzett minidiploma értékét jelzi, hogy az nagymértékben segítette az elhelyezkedést a munkaerőpiacon.

A BÉT továbbra is támogatja az alapítványt, és azt reméli, hogy az az új leányvállalatuk fontos partnere lesz az oktatásban - mondta Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az MTI tudósítása szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!