Oktatási központot alapított az OTP

Uniós támogatással és az OTP Bank hozzájárulásával nyílt meg egy modern technológiával felszerelt oktatási központ, ahol középiskolásoknak adnak képzést a pénzügyi ismeretekről.
Inforádió, 2013. február 27. szerda, 18:35
Fotó: Napi.hu

Az Európai Unió 1,1 milliárd, az OTP Bank 600 millió forintot adott annak az oktatási központnak a felállítására és működtetésére, ahol középiskolásoknak adnak képzést pénzügyekből.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: minden korban más ismeret szükséges. Első lépés a zsebpénz megfelelő beosztása, aztán jöhet a pénzügyi tervezés, a különböző pénzügyi termékek bemutatása. A tananyag végén alapvető ismereteket kapnak a diákok arról, hogyan működik egy vállalat.

Bár a program középiskolásoknak szól, szeretnék kiterjeszteni az oktatást általános iskolára is. Minél korábban kezdik a pénzügyekkel való megismerkedést, annál hamarabb kialakul az a tudatos pénzügyi gondolkodás, ami alapján megfontoltabb döntéseket tudnak hozni, akár mint magánember, vagy mint vállalkozó - hangsúlyozta Csányi Sándor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK