Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az enyhe amerikai időjárás lassan, de biztosan csökkenti a fűtőolaj iránti keresletet- már 33 százalékkal marad el az ilyenkor megszokottól -, az amerikai könnyűolaj jegyzése 15 centtel esett, így 60,85 dollárra süllyedt kedden a Globex elektronikus kereskedésben. A volt amerikai elnök, Gerald Ford tegnapi temetése miatti kereskedési szünet nyomán ma nem volt nyitóár. A Brent kurzusa Londonban vékony forgalom mellett 24 centtel 60,68 dollárra emelkedett, miután kedden 42 centes esést mutatott a jegyzés, ami akkor 60,44 dolláron tartózkodott. A világ legnagyobb fűtőolaj piacán a időjárási adatok bőven átlag feletti hőmérsékletet mutatnak a következő hetekre, s jelenleg is 8 Celsius körül tanyázik a higanyszál. Elemzők szerint a következő 12-18 hónapban az olaj árának csökkenése várható az egyes geopolitikai feszültséggócok állapotától azért nem teljesen függetlenül. Elsősorban az észak-koreai és iráni atomfegyver programok gyakorolhat ezzel ellentétes hatást, de amennyiben Teherán felhagy urándúsító programjával, azzal komoly segítséget adhat az árak „puhulásának”. Az is ebbe az irányba hathat, hogy nő az OPEC-en kívüli exportőrök súlya.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!