A Reuters által megkérdezett 39 elemző véleményének az átlaga szerint az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti átlagára 50,57 dollár lesz. Egy hónapja a szakértők alacsonyabb, 49,35 dolláros árral számoltak.

Csütörtökön röviddel 13 óra után a Brent jegyzése 51 cent csökkenéssel, 51,12 dolláron állt.

A másik vezető olajféleség, a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti átlagárát jövőre 47,45 dollárra tették a szakértők, akik egy hónapja 46,40 dollárra számítottak. Csütörtökön 13 órakor a WTI 45 cent csökkenéssel, 47,95 dolláron állt.

A Brent és a WTI ára idén több mint 20 százalékkal csökkent. A Brent ára áprilisban 20 éves mélyponton, 15,98 dolláron állt, azóta a jegyzése több mint a háromszorosára nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!