Új korszak kezdődik az OPEC-nél

Az OPEC és a kartellen kívüli nagy olajtermelő országok még az év vége előtt kidolgoznak egy mechanizmust olajtermelésük nyomon követésére - jelentette be Bakhit al-Rashidi kuvaiti olajipari miniszter.
Domokos László, 2018. augusztus 22. szerda, 10:30
Fotó: AFP

A kőolaj-exportáló országok szervezete (OPEC) és a világpiaci kínálat szabályozására a szervezettel együttműködésre lépett, de a kartellhez nem tartozó nagy olajtermelő országok a jövő hónapban Algériában találkoznak olajtermelésük felülvizsgálatára - írta az MTI.

Az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők 2017 eleje óta önkéntes termeléskorlátozással járultak hozzá a globális nyersolajkészletek leszorításával a világpiaci kereslet-kínálati egyensúly helyreállításához.

Az algériai találkozón az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők felülvizsgálják nyersolajtermelésüket és az év végéig kidolgoznak egy mechanizmust a termelés ellenőrzésére 2019-ben - mondta a miniszter, aki szerint az olajpiaci stabilitást 2019 végig meg kell őrizni.

A fotó forrása: Hassan Amar/AFP

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK