A kitermelt olaj mennyisége már meghaladja a napi 11 millió hordót, de november végére ezt a mennyiséget is növelni szeretnék- mondta a miniszter a Euronews híre szerint.

Szeptemberben dróntámadás érte az Aramco cég létesítményeit, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban. A légitámadások két szaúdi olajterminált rongáltak meg, ami miatt kevesebb, mint felére, 5,7 millió hordóra csökkent a szaúdi napi olajkitermelés - ez öt százaléka a világ napi olajkitermelésének. Az első napokban Szaúd-Arábia olajtartalékainak felszabadításával fedezi az ázsiai olajfeldolgozók keresletét.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 19 százalékkal, 71 dollár fölé emelkedett a merénylet után. A piacokon az Öböl-háború óta nem volt akkora pánik. Jelenleg valamivel több mint 57 dollárt kérnek hordónként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!