Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 68 cent (0,74 százalék) csökkenéssel, 90,71 dolláron állt hétfőn reggel - miközben az elmúlt hét utolsó munkanapján ez az érté még 93-95 dollár között billegett. A hétvégi kedvezőtlen hírek miatt drágult a kőolaj ára a hétfői kereskedés kezdetén, de a piac lefelé fordult arra a hírre, hogy elvi megállapodás jött létre egy amerikai-orosz csúcstalálkozóról Ukrajna kérdésében.

A találkozót Anthony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek kell előkészítenie február 24-i találkozójukon, de amerikai kikötés, hogy a csúcstalálkozóra csak akkor kerülhet sor, ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát.

"Az olajpiac továbbra is szenved az Oroszország és Ukrajna körül kialakult helyzettől" - mondta Warren Patterson, az ING Groep NV ágazatért felelős szakértője. Hozzátette: "A közelgő csúcstalálkozóval kapcsolatos információk némi megkönnyebbülést adnak a piacnak, mivel azt mutatják, hogy a felek készek a párbeszédre."

A Brent a múlt hetet mínuszban zárta, az idén először, ami elsősorban az iráni olaj világpiacra való visszatérésével kapcsolatos várakozásoknak tudható be. A Brent jegyzése 2,2 százalékkal csökkent a múlt héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!