Olajár: hol van már az 50 dollár

Folytatódott az olajár csökkenése a nemzetközi tőzsdéken. A tengerentúlon a West Texas Intermediate hordónkénti ára 46 dollár közelébe esett, ami közel 10 dollárral kevesebb mint az októberi 55,57 dolláros csúcs.
Madarász János, 2004. november 17. szerda, 09:06
Fotó:

A mérséklődés mögött elsősorban az optimizmus áll, ma teszik közé ugyanis az amerikai olajtartalékok mértékét, ami a szakértők szerint további növekedést mutat majd. A kérdés rövid távon persze továbbra is az, hogy az OPEC dönt-e termelés növelésről, illetve hogy milyen hidegnek ígérkezik a tél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK