Az amerikai részvénypiac ugrással kezdte a hetet, köszönhetően az olajár csökkenésének és néhány vezető cég befektetők által honorált bejelentésének. Az olajáron az Ernesto hurrikán trópusi viharrá történő visszaminősítése lendített lefelé, valamint azok az előrejelzések, melyek szerint elkerüli a Mexikói-öböl környékét és az olajfeldolgozásban fontos szerepet játszó többi területet is. Az eBay és a Google megállapodott az aukciós ház nem amerikai oldalain a reklámfelületek használatáról. A több évre szóló szerződés hírére az eBay részvényei 2,5, a Google papírjai 1 százalékkal értékelődtek fel. Az Amazon.com árfolyama amiatt emelkedett, hogy az igazgatóság jóváhagyta a cég 500 millió dolláros részvény-visszavásárlási programját. A Fedexet pedig a pilóta-szakszervezettel történt hosszú távú megállapodása nyomán jutalmazták a befektetők 1 százalékos emelkedéssel. A Dow Jones 0,60 százalékkal, 11 352,01 pontra, az S&P–500 0,52 százalékkal 1301,78 pontra, a Nasdaq Composite 0,95 százalékkal 2160,70 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!