A társaság tájékoztatása szerint ezúttal olajat és földgázt találtak a Pakisztán KPK tartományában lévő Tal blokkban a Makori East-1 kutatófúrás során.


A következő három hónapban folytatják a fúrást, hogy a tervezett végleges mélység elérésével feltárják a találat teljes potenciálját.

A közlemény idézi Áldott Zoltánt, a Mol kutatás-termelés ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta: a Mol több mint tíz éves pakisztáni tevékenysége jelzi, hogy a társaság operátorként is kiemelkedő eredményekre képes, szoros együttműködésben Pakisztán kormányával és konzorciumi partnereivel.

Fehér János, a Mol Pakistan vezérigazgatója tájékoztatása szerint a Makori East-1 találatot az ötödik különálló mezőn érték el a TAL kutatási és termelési blokkban. Pakisztánban ez a Mol legjobb eredménye az egy blokkra eső különálló mezőkön elért találatok számát tekintve.

Ebben a blokkban 1999 óta folyik szénhidrogén-kutatás, amelyet az Oil and Gas Development Co. Ltd (OGDCL), a Pakistan Petroleum Limited (PPL), a Pakistan Oilfields Ltd (POL) és a Government Holdings (Pvt.) (GHPL) cégből, valamint a Molból - mint operátorból - álló konzorcium végez. A Molnak a konzorciumban 10 százalékos részesedése van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!