Olajcégbe fektet Warren Buffett

Augusztus közepén jelentette be a világ egyik legismertebb befektetője, hogy 37 milliárd dollárért vállalatot vesz, most újabb nagy falatot szerzett meg, írja a Reuters.
portfolio.hu, 2015. augusztus 30. vasárnap, 09:24
Fotó: Reuters

Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway 4,48 milliárd dollárért 10,8 százalékos részesedést szerzett az amerikai olajfinomító társaságban, a Phillips 66-ban.

Buffett az elmúlt hónapokban igencsak belelendült a felvásárlásokba, a Berkshire nemrég jelentette be, hogy 37 milliárd dollárért megveszi a Precision Castparts nevű alkatrészgyártó céget, azt követően azonban jelezte Buffett, hogy további felvásárlásokra készül.

A Berkshire portfóliójában június végén közel 118 milliárd dollár értékben voltak vállalati részesedések, több mint 80 nagyvállalatnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK