A fekete arany drágulása továbbra is az olajcégeknek kedvez, az Exxon Mobil és a ConocoPhilips az előző nap után ismét drágult, előbbi 0,6, utóbbi 1 százalékkal. Az olajár nem hatott a Boeing piacára, a répülőgépgyártó részvényeinek árfolyama 3,8 százalékkal 2,12 dolláros szintre emelkedett, amire 3,5 éve nem volt példa. A Dow emellett a Wal-Martra támaszkodhatott, az amerikai áruházlánc éves szinten februárban 4 százalékos forgalombővülést ért el, s márciusra hasonlóan jó adatot vár. Ennek örömére a befektetők 1,8 százalékkal hajtották fel Wal Mart-részvények kurzusát. A Dow Jones végül 0,2 százalékkal, 10 833 pontra erősödött, az S&P 500 pedig minimális, 0,03 százalékos többletet könyvelhetett el. A Nasdaq Composite ezzel párhuzamosan 0,4 százalékkal, 2 058 pontra esett. A gyenge teljesítmény elsősorban annak köszönhető, hogy egy tanulmány szerint lassulni fog a csipgyártók piacának bővülése.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!