Részvényenként 36 cent eredményt ért el a Bank of America a második negyedévben most közzétett gyorsjelentése szerint, ez jelentős visszaesés az egy évvel ezelőtti 45 centhez képest - írja a CNBC.com. A piac ennél is rosszabbra számított, a Thomson Reuters adatai szerint az elemzői konszenzus papíronként 33 centről szólt, így a részvények első körben enyhe emelkedéssel reagálták le a hírt a nyitás előtti kereskedésben.

A nettó profit 4,23 milliárd dollár volt az április júniusi időszakban, szemben a tavalyi 5,13 milliárd dollárral. A nagybank bevételei 20,6 milliárd dollárra csökkentek 22,345 milliárd dollárról. Működési oldalról jól teljesített a cég, vezérigazgatójának közleménye szerint minden üzletág jobban szerepelt, mint egy évvel korábban, s ezzel közelebb került hosszabb távú céljai megvalósításához.

Ennek ellenére, hasonlóan az összes nagyobb amerikai bankhoz a profitszámokat jelentősen lefelé húzta az alacsony olajár, emiatt ugyanis nagyobb arányban kellett leértékelnie a banknak az energetikai szektorban meglévő hiteleit. Nem tett jót a banknak az sem, hogy a korábban vártnál későbbre tolódott az amerikai kamatemelés folytatódása is - írja a portál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!