Eséssel kezdték a tegnapi napot a tengerentúli tőzsdék, amit aztán meredek zuhanás követett, mivel a napközben 134 dollár/hordó fölé ugró olajár végképp elvette a befektetők bizakodását abban, hogy idén jó profitot érhetnek el a vállalatok. A negatív fílinget fokozta a Fed délután napvilágot látott elemzése, amely szerint messze nincs még vége a gazdaság lassulásának. Az olaj árát az hír hajtotta tovább fel, miszerint a vártnál kisebbek a USA nyersolaj-, illetve fűtőolaj-tartalékai. Szakértők most már azt nem értik, hogy miért csak most küldi padlóra a tőzsdéket a dráguló energiahordozó, miért nem következett be ez már sokkal előbb. A vállalatok közül csak az olajmultiknak volt jó napjuk, az ExxonMobil és a Chevron részvényei drágultak. A többi vállalat szenvedett: a Hewlett-Packard például hiába kapott dicséretet az elemzőktől azért, mert a kedvezőtlen üzleti környezetben is hozta a tőle várt nyereségnövekedést, papírjainak árfolyama az általános pesszimizmus miatt 3,6 százalékkal esett. A Dow Jones ás a Nasdaq egyaránt 1,77 százalékkal, az S&P-500 pedig 1,6 százalékkal zuhant tegnap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!