Olajszállítási szerződést kötött a horvát JANAF a Mollal

Olajszállítási szerződést kötött a JANAF horvát olajvezeték-üzemeltető vállalat a Mol Nyrt.-vel – közölték szerdán a zágrábi tőzsde honlapján.
MTI, 2015. február 4. szerda, 16:39
Fotó: Reuters

Az erre az évre hatályos szerződés 1,5 millió tonna nyersolaj szállítását teszi lehetővé a Molnak a JANAF vezetékrendszerének Omisalj-Gola szakaszán keresztül. A JANAF a múlt hónapban a szerb olajvállalattal írt alá szerződést 1,7 millió tonna nyersolaj szállításáról.

A horvát olajvezeték üzemeltető vállalat 2014 első kilenc hónapjában 322 millió kuna (13 milliárd forint) bevételt könyvelt el: 68 százalékát az olajszállításból, 22 százalékát az olaj és 10 százalékát az olajszármazékok raktározásából.

Az említett időszakban 82,3 millió kuna (közel 3,5 milliárd forint) bruttó és 65,9 millió kuna (2,7 milliárd forint) nettó nyereséget ért el, ami 1,2 százalékkal több mint az előző év ugyanezen időszakában volt.

A zágrábi székhelyű vállalat üzemelteti az 1974 és 1979 között megépült horvát olajvezetéket, amely hazai és külföldi felhasználok számára is lehetővé teszi a nyersolaj szállítását. Tevékenységének kisebbik részét az olaj és az olajszármazékok raktározása, valamint a folyékony rakomány átrakodása teszi ki. A JANAF tagja a mediterrán olajipari csoportnak, a MOIG-nak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK