A hangulaton az eurózónás kiskereskedelmi eladások csökkenésével dacolva a szolgáltatószektor gyorsuló ütemben növekvő teljesítménye is javított. A főbb börzemutatók közül így az FTSE-100 1,16, a DAX 1,23, a CAC-40 pedig 1,59 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtököt. Négynapos - egyesek szerint túlzott - esés után az olajipari papírok szép emelkedéssel nyugtázták a napot, a Total 3,1, a Shell 1,5, míg a Mexikói öbölben egyre nagyobb kiterjedésű olajszennyezéssel járó felrobbant kút tulajdonosa, a BP 0,6 százalékot szépített, igaz, az előző három napban 17 százalékkal került lejjebb jegyzése. Az Air France azt követően erősödött 6,1 százalékkal, hogy a légitársaság májusi utasforgalmának 4,3 százalékos bővüléséről számolt be. A Peugeot részvényeinek árfolyama pedig a Deutsche Bank tartásról vételre való felminősítésére ugrott 4,8 százalékot. Szektortársa, a Daimler 1,2 százalékkal emelkedett, miután a luxusautó-gyártó amerikai eladásai májusban 23 százalékkal növekedtek az Egyesült Államokban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!