A részvételi adatok alapján úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog, ami elindította az indexeket felfelé, a szenátusi exit pollok viszont már az irányíthatatlan ország szcenáriót erősítették, amire gyorsan visszahullottak a részvénykosarak csúcsaikról - a milánói FTSE MiB például 4 százalékos pluszból mínuszba esett. Végül kisebb emelkedéssel zártak az európai piacok: a frankfurti DAX bírta a legjobban, másfél százalékot erősödött, a londoni FTSE-100 viszont csak 0,3, a párizsi CAC-40 pedig 0,4 százalékkal került magasabbra. A milánói részvénykosár 0,7 százalékos emelkedéssel búcsúztatta izgalmas napját.

A Deutsche Börse tíz százalékot ugrott a CME érdeklődésének hírére, ám miután kiszivárgott, hogy a németek annyira nem favorizálják az üzletet, ez öt százalékra olvadt. A BP azért emelkedett 1,6 százalékot, mert egyes értesülések szerint az amerikai hatóságok mindössze 16 milliárd dollárt szeretnének kártérítésként a mexikói öbölbeli károkért. A Nokia Barcelonában bemutatott új, olcsó mobiljai tetszettek a befektetőknek, a sokat szenvedett finn gyártó 1 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!