A meglepetésszerű döntés azt jelzi, hogy bár a múlt héten több jegybank is kamatot vágott a válság enyhítése érdekében, az ECB-t egyre jobban zavarja a pénzpiacokon még mindig uralkodó feszültség. Az ECB augusztus 9-én már végrehajtott egy hasonló lépést, ám az akkor csak az egynapos periódusra vonatkozott, míg a hétfői a kéthetesre. Az ECB 4,21 százaléktól felfelé bármekkora kamatlábra hajlandó kölcsönözni kéthetes periódusra. A bejelentés előtt ugyanilyen határidőre 4,9 százalékos kamatlábbal lehetett pénzhez jutni. Az ECB szerint az ajánlat összhangban van azzal a célkitűzésével, hogy a kamatlábakat 4 százalék körül tartsa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!