Az Interfax által idézett minisztériumi előrejelzés szerint az idei hordónkénti (159 liter) átlag 57,7 dollár lesz a tavalyi 63,8 dollár és a megelőző évi 70 dollár után.

Az Urals minősége gyengébb az északi-tengeri Brenthez képest, magasabb a kéntartalma.

Oroszország a világ legnagyobb olajtermelője, a költségvetés jelentős bevételre tesz szert a nyersolaj exportjából.

A TASZSZ vasárnap idézte az orosz energiaügyi minisztérium adatait arról, hogy januárban az orosz olajtermelés éves összevetésben 0,9 százalékkal, 47,72 millió tonnára csökkent, az olajexport pedig 1,8 százalékkal, 21,705 millió tonnára zsugorodott.

A magyar Mol Nyrt. tevékenységében markánsan az orosz típusú Urals olajat használja fel. Az áresés tehát kedvezően befolyásolhatja a hazai viszonyokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!