Reggel 265,30 forint körüli szintre süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, tíz óra előtt 265,70/80 volt az ár a múlt péntek délutáni 266,50 után. A forint és a feltörekvő piaci devizák erősödését az amerikai fizetőeszköz gyengülése hajtja, az euró dollárjegyzése 1,3670-re kúszott fel - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. A svájci frank kurzusa 181,50, a dolláré 194,40 forintra süllyedt. Kolba arra számít, hogy március harmadik hetéig továbbra is a külső piaci mozgások jelölik ki a forint számára az utat, majd előtérbe kerülhetnek a hazai választásokkal kapcsolatos hírek. Ha utóbbiak kapcsán hoz is forintgyengülést a bizonytalanság, az várhatóan nem lesz számottevő - véli a szakember.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!