Olcsóbb az euró, gyengül a dollár

Az euróért 276,20 forintot kértek péntek reggel a bankközi piacon. A hazai deviza a térségi fizetőeszközökkel együtt erősödött.
Pápai Csaba, 2010. október 1. péntek, 08:44
Fotó:

A régiós devizák erősödését a zloty vezette péntek reggel, a lengyel deviza 0,2 százalékkal értékelődött fel az euróval szemben; a cseh korona és a magyar forint 0,1 százalékot erősödött. Az euró/forint kurzusa 276,10-nél is járt péntek reggel, a dollárért 202,50 forintot kértek.

A régiós erősödés hátterében az euró dollárral szembeni fokozatos térnyerése áll; az euró/dollár keresztárfolyama 1,3660-ig szaladt péntek reggel a csütörtöki 1,3630-as szintről. Szeptember közepén a kurzus még az 1,31-es sáv alatt ingázott.

A dollárral szemben ugyan javított pozícióin az euró, a svájci frank visszatáncolt az 1,34-es szintről, s 0,3 százalékot erősödve 1,3360 körül járt. Az alpesi deviza 206,60 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK