A ma megjelenő amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex az USA ipari teljesítményének 28 éve nem látott visszaesését tükrözheti - áll a Bloomberg elemzői prognózisában. Az előrejelzések átlaga szerint a mutató 32,9 pontról 32,5 pontra eshetett, azaz még távolabb kerülhetett a termelés növekedését jelző 50 pont feletti régiótól. A kőolajpiac is ezt az adatot várja, nem éppen optimistán: márciusi szállításra 1,9 százalékkal 40,88 dollárra esett a New York-i hordónkénti jegyzés. Január 30-án még 0,6 százalékkal 41,68 dollárra emelkedett az ár, miután a hivatalos adatok szerint az USA gazdasága az elmúlt év utolsó negyedében a várt 5,5 százaléknál kevésbé, 3,8 százalékkal szűkült. A Brent a korábbi erősödés után 0,8 százalékkal 45,51 dollárra gyengült. A hedge fundok alapkezelői és más, nagy tételben spekuláló befektetők jobbára az árak emelkedésére számítanak, ugyanis növelték nettó long pozícióikat a január 27-én véget ért héten. A spekulatív long pozíciók száma közel 51,7 ezer kontraktussal volt több, mint az árcsökkenésre játszó shortoké, a nettó long pozíciók száma pedig az egy héttel korábbihoz képest 12 százalékkal gyarapodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!